Shelby lærer påskeharen å bake kake.

Å være en teddybjørn, er å være flink til å bake velsmakende kaker.

I dag har jeg bestemt meg for å lære «påskeharen» den hemmelige oppskriften på Shelby-kaken, en kake oppkalt etter den store mesterbakeren Shelby; altså meg.

Først må 200 gram hasselnøtter males og blandes med en eggedosis av to egg og 200 gram sukker.

Her er det viktig å tilsette en spiseskje ingefær og en teskje med kanel, før det hele helles i en kakeform og stekes i omtrent 15 minutter på 180 grader Celsius.

Kvalitetskontrollen må foretas av “påskeharen” eller en snill kanin, ut i fra smilet er dette et veldig godt resultat.

Nå er det på tide å stivpiske to eggehviter og en liten boks med fløte, før dette blandes i en stor bolle med tre store spiseskjeer blåbærsyltetøy.

Denne blandingen må tilsettes en pakke sitrongele, som er laget med halv mengde vann.

Husk på at gelen må kjøles ned til romtemperatur, før du blander den i.

Før du heller denne blandingen oppi formen med nøttebunnen, bør du legge 250 gram bringebær og 250 gram blåbær oppå nøttebunnen.

Dessverre hadde jeg ikke bringebær, så da ble det en halvkilo blåbær i stedet for.

For enhver teddybjørn med respekt for seg selv, prissetter blåbær like høyt som honning.

Når bær og fromasjblandingen er helt oppi formen, må en utålmodig teddy sette formen i kjøleskapet og vente i omtrent to timer.

Da må han lage enda en boks med sitrongele med halv mengde vann, denne må kjøles ned til romtemperatur og legges som et lokk på kaken.

Det er nå en teddybjørn må smøre seg med store mengder tålmodighet i to timer til, før han kan sette et stort stykke i snuten.

Så er det bare å imponere venner og andre kosedyr med kunstverket.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg